12 september 2016

Interesse?

Het Haagsch Studenten Schutters Korps is niet een normale studentenvereniging. Wij zijn een studentenweerbaarheid. Een studentenweerbaarheid is een vereniging of ondervereniging die veel activiteiten organiseert samen met, of die iets te maken hebben met Defensie. Zo loopt het HSSK bijvoorbeeld ieder jaar de Nijmeegse Vierdaagse als militair detachement, doen we aan parachutespringen, staan we in de erehaag op Prinsjesdag en komen we regelmatig bij Defensie voor een tal van activiteiten.

Tot nu toe klinkt het waarschijnlijk alsof je net zo goed een bijbaan kan nemen bij de Nationale Reserve. Maar het HSSK is veel meer dan alleen defensie-gerelateerde activiteiten. Wij zijn een studentenvereniging en dat houdt in dat er regelmatig borrels georganiseerd worden. Elke maand hebben wij een borrel bij onze stamkroeg Bodega de Posthoorn, wordt er na activiteiten veel nageborreld en organiseren we af en toe een biercantus of een feest. Deze gezelligheid is er altijd binnen de vereniging, ook tijdens de serieuse activiteiten. Immers zijn we er vrijwillig en omdat we het leuk vinden en niet omdat we voor ons werk iets moeten doen.

Daarnaast is het HSSK zelfs uniek binnen de studentenweerbaarheden, omdat het HSSK een zelfstandige vereniging is. Dit betekent dat je niet lid hoeft te zijn van een overkoepelende vereniging om lid te kunnen worden van het HSSK.

Binnen het HSSK is er bovendien veel mogelijkheid jezelf te ontwikkelen door het draaien van commissies of bestuur, of door je eigen grenzen te verleggen door bijvoorbeeld met een groep leden de Dodentocht (100km in 24 uur) te gaan lopen of je angst voor hoogte te verminderen door uit een perfect werkend vliegtuig te springen. Bij het HSSK is voor ieder wat wils.

Lid Worden
Officieel lid worden kan bij het HSSK slechts één keer per jaar, maar je kan je het hele jaar door aanmelden en meedoen met activiteiten. Meld je aan via wervinghssk@gmail.com en je wordt de rest van het jaar uitgenodigd voor een tal van activiteiten. Ergens in november vindt er vervolgens een kennismakingstijd (KMT) plaats.

Om lid te kunnen worden van het HSSK moet je:
• Student aan een HBO of WO instelling zijn;
• 18 jaar of ouder zijn op het moment van inauguratie;
• Niet extremistisch van aard zijn;
• Geen strafblad hebben.

De Kennismakingstijd
Om lid te worden bij HSSK moet een aspirant-lid eerst kmt en ballotage lopen. Deze vind meestal plaats rond het eind van november. De laatste jaren heeft de term kennismakingstijd erg besmet geraakt. Om niets van de mystiek omtrend de KMT weg te nemen zeggen we enkel dat de opgestelde voorwaarden met betrekking tot KMT’s en ontgroeningen tijdens onze KMTs worden gevolgd.
Mocht u verder nog vragen hebben over de KMT, stel deze dan vooral via wervinghssk@gmail.com of tijdens één van de vele activiteiten waar u eerder al bij welkom bent.

13082564_1167536939931482_4638328528204413276_n