7 november 2016

Activiteiten

Als studentenvereniging biedt het HSSK de gezelligheid die je van een studentenvereniging hoopt te kunnen verwachten, samen met actie die studenten normaal gesproken niet kunnen meemaken.
De leden van het HSSK zijn onmiddellijk herkenbaar aan een onstuitbare dadendrang, die ze de ene keer tijdens een vlucht uit een vliegtuig werkt en ze de andere keer op een gevechtseenheid van het Ministerie van Defensie doet storten.

Als studentenweerbaarheid kent het HSSK een breed scala aan activiteiten, probeert het hun leden een onvergetelijk studententijd te laten beleven en een hart voor Defensie te geven. Er zijn wekelijks activiteiten door het hele land. Van de training voor de Nijmeegse Vierdaagse (die uiteraard jaarlijks in militair verband gelopen wordt), schietavonden en -dagen in samenwerking met Defensie of de K.S.V. Oranje Nassau, een jaarlijkse opleiding tot parachutist, leren schermen of paardrijden bij één van de militaire sportverenigingen of door de modder kruipend als oefenvijand dienen voor een militaire eenheid. Het wordt allemaal gedaan en nog veel meer.

Typische activiteiten zijn:
• Schieten en schietwedstrijden
• Marsen
• Ceremoniële activiteiten zoals Prinsjesdag
• Militaire Oefeningen
• Borrels
• Grensverleggende activiteiten zoals Parachutespringen
• Heel veel gezelligheid

Als studentenweerbaarheid zijnde heeft HSSK drie peilers waarop een studentenweerbaarheid is gestoeld: de schietkunst, het lopen van de Nijmeegse Vierdaagse en de ceremoniële erewacht tijdens Prinsjesdag. Deze drie samen vormen de kern van de wedstrijd tussen alle Nederlandse weerbaarheden voor de Prins Bernhard Trofee.

Schieten en Schietwedstrijden
HSSK biedt op verschillende manieren de schietsport aan aan haar leden. Zowel in samenwerking met Defensie als in samenwerking met de K.S.V. Oranje Nassau worden regelmatig schietactiviteiten georganiseerd. Jaarlijks stuurt het HSSK een schietteam naar de schietwedstrijd voor de PBT om zich daar te vertegenwoordigen en zeker te stellen van de overwinning.

Nijmeegse Vierdaagse
Het marsseizoen start al vroeg in het jaar en het HSSK is aanwezig op veel verschillende marsen in voorbereiding op de grootste mars: de Nijmeegse Vierdaagse. Zowel in binnen- als in buitenland worden zowel burger- als militaire marsen gelopen ter oefening én ter plezier van de leden van het HSSK om naast een getraind detachement ook een gemotiveerde afdeling te laten aantreden op de Nijmeegse.

Prinsjesdag
De 3e dinsdag van september. Eén van de oudste Nederlandse plechtigheden die vele rijke facetten kent. Eén van deze facetten is het ceremonieel op deze dag: van de Gouden koets tot de troonrede en van de militaire fanfares tot de erehaag van militairen langs de weg. Het HSSK heeft de enorme eer om niet alleen in deze erehaag vertegenwoordigd te mogen zijn, maar zelfs op het Binnenhof zichzelf te presenteren tegenover menig wereldleider, maar bovenal: onze koning en koningin. Een uitgelezen mogelijkheid om de weerbare student een plek te geven in het grote geheel en op een plek waar hij of zij misschien over een niet al te korte tijd zelf de rode loper mag betreden als toekomstig bestuurder.